Blogg om katter

Blogg om katter och dess historia

Katten har funnits med oss länge. Kanske inte riktigt lika länge som hunden, som levt med människor i omkring 30 000 år, men katten har ändå alltid varit en värdefull följeslagare i mänsklig kultur. Denna blogg satsar på att ge dig all den information och kul fakta du kan tänkas behöva, vare sig du går i kattankar eller bara är nyfiken. Det finns så mycket mer att veta om katter än de flesta tror. Med en blogg som denna kommer du bara bli mer nyfiken och mer sugen på att ta med en katt hem själv.

Blogg för kattälskare

Det är svårt att inte älska katter på en gång. Med deras charm, självständighet och närmast arroganta personlighet är de unika på så sätt att de väljer sina människor – om en katt inte gillar dig, så kommer den inte låtsas att den gör det. Hos denna blogg ses dessa egenskaper som positiva, som speciella drag hos katter som gör dem så tidlösa och älskade världen över, även om de är precis samma saker som gör att så många inte alls gillar katter.

Mycket av de negativa tankarna kring katter beror på okunskap, och denna blogg om katter vill fokusera på att framhäva allt det som gör katter mysiga och kärleksfulla. Det är inte alls kalla, nonchalanta djur som inte bryr sig om sina människor. När en katt väl fattat tycke för dig kommer det bli svårt att hitta en riktigt lika kärleksfull och hängiven vän, då de väldigt försiktigt väljer vem de litar på och ger sin uppmärksamhet till. Älskas du av en katt är du speciell.

Massor av olika sorters katter

De flesta katter man ser är så kallade bondkatter – blandraser, ofta från oplanerade kullar som är resultat av oansvariga kattägare, som inte kastrerat sina utekatter. Det är ett stort problem, där människor ofta ser katter som mindre värda än till exempel hundar, och därför inte lägger samma tid, energi och pengar på att hålla dem friska. Det är också därför det finns så många hemlösa katter, övergivna så fort deras människor tröttnat på dem. Denna blogg är helt emot sådant beteende.

Detta betyder naturligtvis inte att bondkatter är sämre än renrasiga katter – de är minst lika vackra, charmiga och underbara. Hos renrasiga finns även stor variation, med allt från slimmade siameser till robusta maine coons, från hårlösa sphynx till den majestätiska sibiriska katten. Med pälstyper, färger, storlekar och personligheter i så många olika varianter finns det verkligen en katt för alla. Denna blogg tycker att alla katter är minst lika spännande och speciella, något som alla kattälskare borde hålla med om.

9000 år av katt och människa

Det finns en anledning till att katten dyrkades i det forna Egypten; förutom den användbara aspekten av råttfångare, så hade katten en viss pondus som sågs som gudomlig. Det var mest sannolikt en kombination av dessa egenskaper som gjorde att människan först domesticerade katten för omkring 9000 år sedan. På denna blogg finns gott om kul fakta och information om katter och kattdjur av olika slag, personligheter och raser, så att du kan lära dig mer om detta fantastiska djur och allt den har att erbjuda.